DHAL MED GULA LINSER
En god och värmande linsgryta. Snabbmat när den är som bäst!
Ut i naturen och upptäck naturens egna medicin, vilda bär, blad, örter nässla, blommor, allt grönt som växer vilt har mer näring än matvarubutikernas utbud ex spenat etc. Domesticerade grönsaker/örter/färska kryddor har tappat den riktiga näringen då de skyndas på och inte växer vilt i deras egna takt. Så ut i naturen och samla på allt färskt som växer fritt, vår planet ger oss det vi behöver för att leva och det bästa av allt är att det är gratis för alla.
Ett längre inlägg kommer en annan dag om vad och när växter/örter/blommor kan plockas och hur :)
Vad är Ayurveda?
Ayurveda betyder kunskap om livet. Hela livet. En urgammal visdom om liv och hälsa, beprövad i tusentals år. Baserad på det som är enkelt och naturligt.
Ayurveda är för dig som är frisk, vill fortsätta vara frisk och utvecklas. Det är även för dig som kommit ur balans och vill ha hjälp att återfå ditt välbefinnande. Med Ayurveda får du enkla, naturliga egenvårds- och utvecklingsprogram.
Vegan Ayurveda
http://www.vedicvegan.com/
Dhal (linsgryta)
Ingredienser
2 ½ dl tur- eller yellow mungdahl
(finns i asiatiska affärer),
eller röda linser
2 tomater, hackade
6–7 dl vatten
Kryddblandning:
½ dl olja
1 tsk hel spiskummin
1 tsk brunt senapsfrö
1 stor rödlök, finhackad
1 hel liten vitlök, finhackad
2–3 cm färsk ingefära, finhackad
½ tsk gurkmeja
ev 1 hel liten grön chili,
delad på längden
hackad färsk koriander
½–1 tsk salt
Skölj linserna och koka tillsammans med vattnet och de hackade tomaterna i en stor kastrull på svag värme tills de är riktigt mjuka, cirka 30 min (tryckkokare 10 min). Röda linser tar 10–12 min.
Gör sedan kryddblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i spiskummin och bruna senapsfrön. Låt steka några minuter. Sänk värmen och lägg i den hackade löken, vitlöken, ingefäran samt gurkmejan och stek ihop på låg värme 3–4 min. Sedan den gröna chilin och hackad koriander. Stek ytterligare några minuter innan kryddblandningen hälls över de färdigkokta linserna i kastrullen. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt. Koka ihop i cirka 5 min.
अपने भोजन का आनंद लें
Apane bhojan ka aanand len
Smaklig måltid
Ayurveda betyder kunskap om livet. Hela livet. En urgammal visdom om liv och hälsa, beprövad i tusentals år. Baserad på det som är enkelt och naturligt.
Ayurveda är för dig som är frisk, vill fortsätta vara frisk och utvecklas. Det är även för dig som kommit ur balans och vill ha hjälp att återfå ditt välbefinnande. Med Ayurveda får du enkla, naturliga egenvårds- och utvecklingsprogram.
Vegan Ayurveda
http://www.vedicvegan.com/
Dhal (linsgryta)
Ingredienser
2 ½ dl tur- eller yellow mungdahl
(finns i asiatiska affärer),
eller röda linser
2 tomater, hackade
6–7 dl vatten
Kryddblandning:
½ dl olja
1 tsk hel spiskummin
1 tsk brunt senapsfrö
1 stor rödlök, finhackad
1 hel liten vitlök, finhackad
2–3 cm färsk ingefära, finhackad
½ tsk gurkmeja
ev 1 hel liten grön chili,
delad på längden
hackad färsk koriander
½–1 tsk salt
Skölj linserna och koka tillsammans med vattnet och de hackade tomaterna i en stor kastrull på svag värme tills de är riktigt mjuka, cirka 30 min (tryckkokare 10 min). Röda linser tar 10–12 min.
Gör sedan kryddblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i spiskummin och bruna senapsfrön. Låt steka några minuter. Sänk värmen och lägg i den hackade löken, vitlöken, ingefäran samt gurkmejan och stek ihop på låg värme 3–4 min. Sedan den gröna chilin och hackad koriander. Stek ytterligare några minuter innan kryddblandningen hälls över de färdigkokta linserna i kastrullen. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt. Koka ihop i cirka 5 min.
अपने भोजन का आनंद लें
Apane bhojan ka aanand len
Smaklig måltid