Senaste mötet / Recept bomb / Djur
Helluu fina hjärtan!
Helgen som passerade bestod av förberedande av fika/tapas för DR & Kattakuten träff.
Vi fick fria tyglar och vi valde att baka muffins, cheesecake, arrakbollar (självklart eller hur) och två olika wraps.
Vi var nöjda då alla åt glatt!
Helgen som passerade bestod av förberedande av fika/tapas för DR & Kattakuten träff.
Vi fick fria tyglar och vi valde att baka muffins, cheesecake, arrakbollar (självklart eller hur) och två olika wraps.
Vi var nöjda då alla åt glatt!
Raw Cheesecake med jordgubbar
Botten
3 dl solrosfrön
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk äkta vaniljpulver
En nypa salt
15 st dadlar
Botten
3 dl solrosfrön
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk äkta vaniljpulver
En nypa salt
15 st dadlar
Fyllning
500g jordgubbar, tinade
200 g cashewnötter
100 g kokosolja
0,5 dl kokosgrädde
3 msk agavesirap
2 krm äkta vaniljpulver
Skalet från 1 lime
Citronmeliss/myntablad, citronskal och cashewnötter till garnering
500g jordgubbar, tinade
200 g cashewnötter
100 g kokosolja
0,5 dl kokosgrädde
3 msk agavesirap
2 krm äkta vaniljpulver
Skalet från 1 lime
Citronmeliss/myntablad, citronskal och cashewnötter till garnering
Gör så här:
1. Blötlägg cashewnötterna till fyllningen minst 5 timmar eller över natten.
2. Mixa solrosfröna grovt till botten tillsammans med kryddorna och saltet. Kärna ur dadlarna och mixa lite till med 1 msk vatten till en kletig men ganska grov massa. Tryck ut massan i en springform med avtagbar botten, ca 24 diameter. Ställ kallt.
3. Sila bort vattnet från nötterna. Smält oljan i ett vattenbad tills den precis blivit flytande.
4. Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden lite i taget. Skrapa ned nötterna från kanterna och mixa i omgångar så slätt och krämigt som möjligt. Tillsätt jordgubbarna lite i taget, sirap och vaniljpulver och mixa till en smet. Vänd sist ner limeskalet. Fördela smeten över botten. Frys kakan i minst 4 timmar.
5. Ta fram kakan 30-45 minuter innan servering. Den kan gärna vara lite halvfrusen vid servering. Toppa med örter, kokoschips eller cashewnötter.
1. Blötlägg cashewnötterna till fyllningen minst 5 timmar eller över natten.
2. Mixa solrosfröna grovt till botten tillsammans med kryddorna och saltet. Kärna ur dadlarna och mixa lite till med 1 msk vatten till en kletig men ganska grov massa. Tryck ut massan i en springform med avtagbar botten, ca 24 diameter. Ställ kallt.
3. Sila bort vattnet från nötterna. Smält oljan i ett vattenbad tills den precis blivit flytande.
4. Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden lite i taget. Skrapa ned nötterna från kanterna och mixa i omgångar så slätt och krämigt som möjligt. Tillsätt jordgubbarna lite i taget, sirap och vaniljpulver och mixa till en smet. Vänd sist ner limeskalet. Fördela smeten över botten. Frys kakan i minst 4 timmar.
5. Ta fram kakan 30-45 minuter innan servering. Den kan gärna vara lite halvfrusen vid servering. Toppa med örter, kokoschips eller cashewnötter.
Morotsmuffins med frosting:
Blir 10-12 muffins cirkus
¾ dl sojagrädde
2 dl socker
½ dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
2 dl socker
½ dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
Gör såhär:
Vispa ihop grädden med sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om försiktigt. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Garnera med kokosflingor eller en röra med vegansk färskost/florsocker/margarin.
Garnera med kokosflingor eller en röra med vegansk färskost/florsocker/margarin.
Arrakbollar:
Receptet är för cirka 20 arraksbollar beroende på storlek.
400 g kaksmulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl arrak (du kan också använda arraksessens)
100 g choklad
80 g chokladströssel
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl arrak (du kan också använda arraksessens)
100 g choklad
80 g chokladströssel
Gör så här:
Blanda kaksmulorna med florsockret, vaniljsockret och kakaon.
Tillsätt arrak.
Blanda till en smet med slev.
Om du tycker smeten blir torr kan du tillsätta lite margarin.
Låt smeten vila ett par timmar.
Forma smeten till bollar.
Smält chokladen.
Rulla bollarna i den smälta chokladen.
Rulla dem sedan i chokladströssel tills bollarna är helt täckta.
Tillsätt arrak.
Blanda till en smet med slev.
Om du tycker smeten blir torr kan du tillsätta lite margarin.
Låt smeten vila ett par timmar.
Forma smeten till bollar.
Smält chokladen.
Rulla bollarna i den smälta chokladen.
Rulla dem sedan i chokladströssel tills bollarna är helt täckta.
Wraps:
Mjukt tunnbröd
Violife ost cheddarsmak
Färsk spenat
Paprika
Morötter
Tofu, naturell
Veganesa (Vegansk mayo) majsolja, sojamjölk, citron, salt, (vitvinsvinäger eller citron)
Färsk spenat
Paprika
Morötter
Tofu, naturell
Veganesa (Vegansk mayo) majsolja, sojamjölk, citron, salt, (vitvinsvinäger eller citron)