Ny vecka..Nya smaker
Hej!
Jag har länge länge letat efter vegansk ravioli och nu är dagen kommen, passerad, njuten! Låt mig berätta.. Min kära sambo var kanske less på att höra mitt tjat varje gång vi gick förbi en ravioli konserv på willys, eller varje gång vi åt pasta och jag helt sonika utbrast "åhh kan vi inte själva laga ravioli"?! Efter veckor, månader av konstant vridande på varje ravioli burk i affärerna så gav jag upp. Jag slutade leta..
Men så en dag så stod rätten där bara, i köket, helt utan förvarning, han hade tillagat min efterlängtade rätt! Älskade älskade ravioli..
Jag har länge länge letat efter vegansk ravioli och nu är dagen kommen, passerad, njuten! Låt mig berätta.. Min kära sambo var kanske less på att höra mitt tjat varje gång vi gick förbi en ravioli konserv på willys, eller varje gång vi åt pasta och jag helt sonika utbrast "åhh kan vi inte själva laga ravioli"?! Efter veckor, månader av konstant vridande på varje ravioli burk i affärerna så gav jag upp. Jag slutade leta..
Men så en dag så stod rätten där bara, i köket, helt utan förvarning, han hade tillagat min efterlängtade rätt! Älskade älskade ravioli..
Jag fick tårar (japp jag älskar att äta, mina smaklökar är tusen ggr mer aktiverade än tidigare).
Detta är den godaste rätten jag NÅGONSIN har ätit. Nu är ni kanske less på mitt tjat så här kommer receptet för er att pröva er fram i köket, go go go!
Ravioli Rosso
Ravioli för 4 personer
Pasta deg;
75 gram vetemjöl
25 gram majsmjöl
15 gram maizena mjöl
2 dl varmt vatten
1 tsk gurkmeja
1 tsk himalaya salt
Fyllning;
1 dl hett kokande vatten
20 g torkat sojakött
1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
kryddor; oregano, basilika, salvia, curry, himalaya salt & peppar (enligt smak och mått)
1 msk virgin olivolja
(Rosso) Sås till kokning;
100 g tomatpuré
100 g havregrädde
Örter; basilika & oregano
Krydda med himalaya salt & peppar
1 msk virgin olivolja
Förberedelser;
Knåda ihop deg ingredienserna och gör ett hål i mitten, tillsätt vattnet sist i "vulkan hålet".
Lämna på bänken för att stadga sig ca 30 minuter med plast runtom.
Dags att förbereda fyllningen;
Skär grönsakerna fint och smått. Stek med olja tills de är mjuka och har en fin brun färg. Sätt soja köttet i en skål med kryddorna och tillsätt det kokande vattnet. Låt dra ca 5 minuter eller tills köttet har dragit åt sig allt vatten.
Kavla sedan ut degen till en tunn fyrkant på diskbänken med vetemjöl under. Skär sedan degen med 1,5 cm avstånd mellan varann. Ravioli rutorna ska vara ca 3x1,5 cm.
Dags för fyllningen; ta en halv tesked för varje ruta. När alla är gjorda pensla lite vatten i övre kanten på varje ruta och stäng sedan degen med hjälp av en gaffel i varje hörn.
När alla dessa steg äntligen är utförda så är det dags att koka upp raviolin i kokande vatten i några minuter (ca 3 minuter), ta upp då de känns "al dente" och sätt av i kallt vatten.
Ta en stekpanna och häll i tomat purén med grädden och kryddorna. Koka upp och sätt i raviolin. Koka i 3 minuter på medelvärme. Det ska ej tok koka utan endast sjuda.
Buon appetito!